Skjut mig, men jag älskar julmusik

och det beror helt enkelt på att jag älskar julen. Baksidan av detta mynt är enkel: speciellt nu i dessa tider då artister säljer allt sämre passar de på att casha in där det går. Och där det brukar gå bra är just julskivor. Ta Christer Sjögren. Inte min musik i grunden, som ni säkert vet, men Christer Sjögren verkar vara en trevlig karl som sjunger alldeles utmärkt. Klart grabben gör en julskiva. Men ingen ska få mig att tro att han lanserats lika hårt om det inte varit en julskiva. Då hade han lite diskret glidit ner i skivstället på Statoil (som kanske är den kedja som säljer mest skivor i hela Sverige) och inte som nu fått trailers på bra programtid och fått uppträda i Bingolotto.

Men grejen är att det finns så fantastiskt bra julmusik. Pogues featuring Kirsty Maccoll och de vanligaste känner ni till. Likaså att Lars Vegas Trios julskiva ”Lars Christmas” är helt nödvändig för en riktig jul. Det jag gärna lär er är att gamla farbröder som Jim Reeves, Dean Martin, Frank Sinatra och Nat King Cole gjort fantastiska tolkningar av gamla juldängor. Eller varför inte ”A very special Christmas”, som kom i slutet av åttiotalet? Där Alison Moyet sjunger ”Coventry Carol” så man nästan börjar gråta av glädje, eller Eurythmics version av ”Winter wonderland” mm. Från Sverige poängterar jag gärna lämpligheten av att höra Agnetha Fältskog sjunga jullåtar med sina barn.

Så är det. Men jag kan inte börja spela en väldig massa julmusik redan i början av december. Då ledsnar folk. Återkommer närmare jul. Bjällerklang!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.